top of page

En drømmetur til hjertet av La Marzocco i Firenze.

Oppdatert: 7. aug. 2023

I starten av mai tok vi med oss noen venner av rRebel til Firenze for å besøke La Marzocco. Det ble en intens, men fantastisk tur.

rRebel besøkte La Marzocco i Firenze.

Vi besøkte flere espressobarer og drakk espresso som Italienere, fikk guided tur gjennom Firenzes historiske gater og fikk høre historien om Marzocco - selve figuren, statuen og symbolet som dannet grunnlaget for mye av filosofien bak det som ble og er bedriften La Marzocco i dag. Til slutt besøkte vi Accademia, den gamle fabrikken til La Marzocco.

Accademia er La Marzocco sitt kultur- og ressurssenter. Her fikk vi nerde på og drikke espresso laget på “Vespucci”, en helt unik La Marzocco Strada-maskin hvor hvert gruppehode har forskjellige konfigurasjoner. Fra GS3, Strada AV og EP til Leva modellen. Denne unike maskinen satt midt i mellom et terrarium av kaffeplanter og en vegg av håndlagde espressomaskiner fra Officine Fratelli Bambi, La Marzocco sin nye avdeling for håndlagde maskiner.

Etter en deilig espresso og litt mingling fikk vi en guidet tur i museumsavdelingen. Her fikk vi et dypdykk inn i La Marzocco sin historie og filosofi, og vi fikk se hvordan espressomaskinene utviklet seg. Fra espressomaskiner med kun èn vanntank hvor steamarmen ble brukt som en sikkerhetsmekanisme for å lette på trykket i maskinen, tidlige modeller av Linea maskinene, hvordan Strada modellen kom til liv som en maskin både av og for baristaer, til det internasjonale samarbeidet som kulminerte i den legendariske KB90 modellen.

Turen fortsatte videre ned i verkstedet til Officine Fratelli Bambi. Idéen bak Officine Fratelli Bambi var å finne tilbake til røttene til La Marzocco. Her blir alle maskinene laget for hånd og vi fikk se hvordan de kutter, bøyer og behandler metall for å lage helt spektakulære maskiner. Det var virkelig en fryd å få se lidenskapen og kunsten bak håndverket.

Vi avrundet turen med å nerde på laboratoriene deres hvor de brenner sin egen kaffe, tester produkter, designer og lager sine egne keramikk kopper, og avsluttet besøket vårt med en deilig lunsj.


Tusen takk for besøket La Marzocco, og tusen takk til våre venner som ble med og gjorde turen helt magisk.


Vi snakkes!

-rRebel

ความคิดเห็น


bottom of page