top of page

Hils på Diedrich!Det startet i 1912, da Charlotte Diedrich arvet familiens kaffeplantasje på Costa Rica. Og når mor er såpass inn i kaffeverden, da blir sønnen det og. Carl Diedrich Sr, sønn av Charlotte, lærte seg kunsten å brenne kaffe i 1948 da han jobbet for en brennemester i Napoli, Italia. Og det tok ikke lang tid før Carl Diedrich Sr. kjøpte sin første kaffeplantasje i Guatemala. Og det var der, i Antigua-regionen, at Carl bygde sin første kaffebrenner. Han fikk etterhvert tre sønner som jobbet på gården, og som utviklet en kjærlighet til kaffedyrking og en enorm respekt for arbeidet det tar å dyrke skikkelig god kaffe.


I 1972 startet Diedrich-familien å importere, brenne og selge kaffe fra familiens garasje i California, da med bønner fra deres egen gård i Guatemala og Carl Sr. brant kaffen på brenneren han tidligere hadde designet og bygget med sine egne hender. Fem ganger i året kjørte Carl Sr. i sin VW van fra 1962 den beskjedne turen på 3000 km fra California, gjennom Mexico, til Guatemala og tilbake, og på alle turene til California hadde han med seg 16 154 kg sekker med grønn kaffe.Carls originale kaffebrenner var designet for å tilpasse den veldig fine kvaliteten på kaffen han produserte. Sønnen Stephan sin interesse for kaffe fortsatte å vokse, og i 1978 forbedret han farens originale brenner ved å integrere topp moderne teknologi. I 1980 grunnla Stephan Diedrich Manufacturing Inc og han bygde den mest innovative høykvalitetsbrenneren på markedet. Etterspørselen etter spesialkaffe økte og han så at det var på tide med en ny og forbedret metode for brenning av det sorte gullet. Teknologien hadde endret seg svært lite de siste 70 årene og han så flere svakheter ved da-tidens brennere. De brukte atmosfæriske gassbrennere, varmen ble ikke jevnt fordelt og man hadde begrenset kontroll på luften som beveget seg i trommelen. Det var dette som førte han til bruken av infrarøde brennere, som den dag i dag fremdeles brukes i alle Diedrich sine produkter.IR-12 ble introdusert til markedet i 1981 og bransjen ble henrykt. Ved å bruke riktig kombinasjon av varme, luft og timing, skapte IR-12 det optimale miljøet for alle kaffebønner. I tiden fremover utvikler Stephan en brenner med kapasitet på 40 kg og i 1995 selger han den første helautomatiske brenneren, som var ganske nyskapende på den tiden.


Siden 1980 har Stephan driftet Diedrich Manufacturing Inc. fra å holde på i familiens garasje i California til å bli en av verdens fremste produsenter av kaffebrennere. De har siden oppstarten blitt tildelt en rekke priser for sitt arbeid og fikk i 2005 Speciality Coffee Association's Lifetime Achievement Award.

Selskapet ble solgt i 2016 og endret navn til Diedrich Roasting, LLC og styres i dag av Karl Schmidt, en ikonisk leder innen kaffeindustrien de siste 30 årene. På de siste ti årene har selskapet opplevd en enorm vekst og mer enn tredobling i størrelse, dette mye på grunn av vår voksende interesse og forpliktelse ovenfor spesialkaffeindustrien og utvikling av teknologien for å dekke dagens behov.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page