top of page

Takk for besøket, kjære kaffebrennere!

Oppdatert: 24. mai

Torsdag og fredag forrige uke huset vi seks ivrige, kaffenerdete og entusiastiske kaffebrennere i anledningen finalen i NM i kaffebrenning, i regi av SCA Norway og Norsk Kaffeinformasjon.

Foto: Mjøsen Kaffe

Tre hele dager var satt av til mesterskapet, hvor seks dyktige kaffebrennerier hadde kvalifisert seg til konkurransen. Torsdagen ble brukt til "Pre-Roasting Day", hvor deltakerene skulle prøvebrenne kaffe, cuppe og demonstrere sin kunnskap om kaffe på ulike områder, samt gjøre seg kjent med vår brenner, en Diedrich IR-12. På fredagen var det "Production Roasting Day", hvor kaffebrenneriene skulle brenne en single origin fra Colombia og en blend med kaffe fra Etiopia, Peru og Brasil, som på lørdagen skulle evalueres av fire dommere.


For fjerde gang ble Simo Kristidhi fra Solberg&Hansen kåret til norgesmester i kaffebrenning, etterfulgt av Tor Sigve Taksdal fra Austrått Kaffebrenneri på 2. plass og Marius Monssveen fra Mjøsen Kaffe på 3. plass. På de resterende urangerte-plassene finner vi Johan Helstrøm Jørgensen fra Jørgensen Kaffebrenneri, Kristian Helgesen fra Langøra Kaffebrenneri og Kjetil Russenes fra Sognefjord Kaffibrenneri.

Foto: Mjøsen Kaffe

Vi roper høyt hurra og stort gratulerer til Simo, med de beste lykkeønskninger til VM i Taiwan i november, men vi vil også gi en velfortjent klapp på skulderen og ønske gratulerer til alle som deltok. Og en liten ekstra gratulasjon til våre nære og kjære venner i Austrått Kaffebrenneri, Langøra Kaffebrenneri og Sognefjord Kaffibrenneri, som alle brenner på en kaffebrenner fra Diedrich Roasters.

Foto: Mjøsen Kaffe

Og selvfølgelig takk til NKI og SCA Norway for at vi, endelig, fikk lov til å invitere kaffebransjen inn til oss igjen, og for to strålende og gøyale dager her hos oss! Vi kan ikke annet enn å glede oss til nesten gang vi kan åpne dørene våre igjen <3


Comments


bottom of page