top of page

Mahlkönig EK Omnia – fremtidens kaffekvern.

Oppdatert: 8. mai

Legenden Mahlkönig EK43 har skåret seg ut i spesialkaffebransjen er ganske utrolig. Det er en kvern som har stått som målestokk og milepæl for mange profesjonelle baristaer, brennerier og cupping laboratorier gjennom de siste 30 årene. Og nå fortsetter legenden EK43 har skapt og videreutvikles med den nye Mahlkönig EK Omnia. 


Person stiller malingsgraden på den nye EK Omnia

Omnia henter navnet sitt fra latinsk og betyr «alt». Det er en kvern som er designet og utviklet for å kverne til alt – både til espresso- og svart kaffe. I samspill med teknologi har Mahlkönig klart å utvikle en kvern som har enestående og banebrytende funksjonaliteter målt opp mot dagens kverner. Her er bare noen av tingene vi gleder oss til å prøve: 


Library mode 

Det er ikke akkurat noe nytt å ha forskjellige oppskrifter til forskjellige typer kaffe. En kaffe fra Kenya vil, for eksempel, oppføre seg helt annerledes enn en kaffe fra Etiopia. Med EK Omnias Library Mode kan man sette malingsgraden på en kaffe, lagre den under et valgt navn og hente den frem igjen etter behov. Når man henter frem oppskriften igjen vil kvernen justere seg selv til riktig malingsgrad. 

 

Lasermåler 

Og mens vi snakker om riktig malingsgrad, så er det verdt å nevne at EK Omnia har en lasermåler som måler avstanden mellom knivene i mikrometer. Avstanden vises på displayet slik at man alltid kan stille kvernen helt presist. Espresso 

Med 98mm kniver i støpejern og laserpresisjon ligger mye tilrettelagt for å kunne kverne til espresso også. Og her låner de fra espressokvernene sine med tidsbasert doseringsfunksjon. På samme måte som en espressokvern kan justeres etter tid kan også EK Omnia dette. Lagre en oppskrift med laserpresis malingsgrad, nøyaktig mengde med en tidsbasert dose og kvern rett i portafilteret.  

 

Stille 

Det finnes mange ord for å beskrive en kaffekvern, men stille er ikke ofte en av dem. Men fra EK43 til EK Omnia har Mahlkönig gjort et stort skifte i motor. EK Omnia kommer med børsteløs DC motor som gjør den stillere og mer energieffektiv enn tidligere.   Mahlkönig EK Omnia er en kaffekvern som er fullspekket med funksjoner og detaljer som vi både gleder oss til å utforske og teste - virkelig teste. Stay tuned for more... 

Vi snakkes,

rRebels.

Comentarios


bottom of page