top of page
tech-4.jpg

Vår historie

Både Patrick Watz og Morten Aarnæs startet sine karrierer i den norske kaffebransjen på midten av 90-tallet. Totalt sett så man et betydelig skifte i skandinaviske kaffevaner på denne tiden, med en bevegelse i retning spesialkaffe, en mer sosial måte å drikke kaffen på og et større fokus på helse og velvære. Disse endringene har fortsatt å forme kaffekulturen i Norge, Sverige og Danmark frem til i dag.

Idéen om rRebel (tidligere Espressospesialisten) ble født under en middag med La Marzocco i Firenze i 2002. 

På fortauskanten etter måltidet flørtet vi med tanken om det ikke kunne være behov for en rendyrket nisjebedrift som utelukkende fokuserte på høykvalitative espressomaskiner.

 

Det skulle ta ytterligere noen år før denne tanken ble til virkelighet, men helt siden Patrick satte igang i Norge i 2007, og Morten kom ombord i 2009 har vi vært opptatt av å lære og vokse. Vårt opphav, som er forankret i espressoens verden, har hele tiden hatt mål om at espressoen skal smake best mulig og at baristaen skal få en brukeropplevelse, så enestående og unik at man alltid ønsker å vende tilbake.

 

Og espressomaskinen vil nok være selve hjertet i vår virksomhet for alltid, men med tiden utviklet våre drømmer seg til å bli noe mer enn dette. I 2009 lanserte vi markedets første brukertilpassede vedlikeholdsprogram for espressomaskiner (gjennom det som da het Barista Service) og i 2013 lanserte vi markedets første uavhengige kaffeskole (gjennom det som da het Barista School). 

I alle år har vi reist verden rundt på jakt etter inspirasjon, vennskap og nye meningsfulle produkter; alltid med det samme målet for øyet – å skape revolusjonerende kaffeopplevelser.

Vår utstyrsportefølje har formet seg med tiden; og idag har vi blitt en betydelig aktør innen alt ifra espressomaskiner og kaffebrennere til innovative bryggeløsninger. Helt siden starten har det gått slag i slag: I 2015 etablerte vi oss i København, i 2020 etablerte vi oss i Stockholm og i 2023 samlet vi alle våre virksomheter under én og samme merkevare: rRebel®.

Fra å være en liten bedrift bestående av to kompiser i Oslo teller vi idag 25 kollegaer og har et nettverk bestående av omtrent 40 forhandlere og 15 serviceagenter, Skandinavia sett under ett. Vår kundeliste idag viser at vi er en foretrukken partner til noen av verdens fremste kaffebrennerier og kaffebarer. Dette er vi stolte av, for det er nettopp baristaer, kaffebrennerier og innehavere vi er til for.  

 

Spesialkaffebransjen, som er kjent for sin transparente og etiske kjøpspraksis, har utfordret de selskapene som har prioritert fortjeneste fremfor sosialt og miljømessig ansvar, og vår påstand er at denne utfordringen har gjort kaffen bedre og bransjen til et finere sted å være.  

 

Navnet rRebel er ment som en hyllest til alle som bidrar i til bedre kaffe og en bærekraftig bransje.

coffee-tech-1.jpg
bottom of page