top of page

9 ulike distribusjonsmetoder for espresso


Spør hvilken som helst hjemmebarista hvordan de fordeler kaffen jevnt i bajonetten, og du vil garantert få et fascinerende utvalg av svar. Distribusjonsteknikker er tradisjon - over tid jobber de seg inn i rutinene våre og blir en del av hverdagen. Fordi det er så mange metoder der ute, tenkte vi det ville være fint å dele noen av de mest populære teknikkene.


NSØV (Nord-Sør-Øst-Vest)

Enkelt og greit - ofte den første måten en barista lærer å fordele kaffen på. Metoden er enkel - plasser fingeren flatt over toppen av bajonetten, og bruk deretter fingeren til å skyve kaffen rundt. Begynn med å skyve vekk fra kroppen din, og kom deretter nedover mot den. Til høyre, så til venstre.


Stockfleth-metoden

Ligner på NSØV, men med mer rotasjon. Denne metoden bruker fingeren og en rotasjon for å fordele det øverste grunnlaget. Begynn med tommelen på kanten av bajonetten og pekefingeren rett over. Drei hånden og bajonetten i motsatte retninger. Gjenta til kaffen er fordelt til sidene.


Ingen distribusjon

Det stemmer, bryt reglene! Bare plug and play - se hva som skjer.


Tapp på siden

En enkel metode, men en som vi ofte ser gjort med håndflaten eller med en tamper. Bare dunk bajonetten mot håndflaten for å fordele kaffen. Det viktige her er å sørge for at du ikke banker på sidene av bajonetten *etter* at du har tampet.


Settle

Et lite dunk, dunk, dunk på benken eller på håndflaten din kan bidra til å distribuere kaffen og forberede for tamping.


Leveling tool

Bruk en rett / flat overflate for å dra over bajonetten og fordele kaffen.


Weiss distribusjonsmetode

Ideen: bruk en tynn gjenstand (ofte en binders eller sikkerhetsnål) for å "røre" kaffen med en liten, overlappende sirkulær bevegelse. Sjekk det originale innlegget av Mr. Weiss selv på home-barista.com.


Doseringskopp og shake

Kvern kaffen i en kopp, rist og doser den deretter i bajonetten. Enkel nok, men hva med Raisin Bran Effect?


Distributør

Et distribusjonsverktøy bruker en spesifikk form for å etterligne mange av metodene nevnt ovenfor. Flere av disse verktøyene kan stilles med en spesifikk dybde, og bruker en base + rotasjon for å skyve kaffen rundt i bajonetten, mens du også presser kaffen nedover.


Hvilken metode foretrekker du? :)

 

Innlegget er opprinnelig skrevet av La Marzocco Home USA.

Comments


bottom of page