top of page

Hvordan best oppbevare kaffebønner?

For å beholde så høy kvalitet som mulig på kaffebønnene har hvordan du oppbevarer bønnene utrolig mye å si. I det du åpner posen kaffebønnene ligger i vil kaffebønnene begynne å trekke til seg både smaker og lukter fra matvarer rundt om de ikke ligger isolert. I tillegg vil både temperatur og luftfuktighet være med på å bryte ned kaffen og svekke kvaliteten raskere. Så hvordan kan man forhindre dette?

Har du kaffe som er uåpnet burde denne lagres tørt, mørkt og kjølig frem til du skal bruke den. I det du har åpnet de er det smarteste å lagre de i en luft- og lystett oppbevaringsboks. For å utsette kaffen for minimalt med oksygen kan det være lurt å ikke ta kaffebønnene ut av posen de kom i – men plassere hele posen i den oppbevaringsboksen. Den samme oppbevaringsregelen gjelder for åpnet kaffe; tørt, mørkt og kjølig. Med tanke på at kaffe trekker til seg smaker og lukter fra matvarer rundt anbefaler vi ikke å oppbevare kaffen i kjøleskapet – da dette vil gi bismaker på kaffen når du brygger den.

For å få mest mulig ut av kaffen og best smaksopplevelse anbefales det å nyte kaffen innen to uker etter at du kjøpte den – med forbehold om at kaffebønnene er nylige brent når du kjøper de. Om du lurer på brenningsdatoen på kaffen din står dette på posen eller du kan spørre baristaen du kjøper kaffen av. Holdbarheten på kaffen er også avhengig av om du har hele kaffebønner eller allerede kvernet kaffe. Hele bønner har lengre holdbarhet enn kvernet kaffe, og for den ultimate smaksopplevelsen anbefaler vi å kverne kaffebønnene rett før bruk.

 

Lagringstid på åpnet kaffe for best smaksopplevelse:

Hele bønner 7-14 dager

Kvernet filterkaffe 4-5 dager

 

Om du skal oppbevare kaffebønnene lenger enn åtte uker anbefales det å fryse bønnene i en lufttett pose for å beholde mest mulig av fylden og sødmen i kaffebønnene.

Håper du ved hjelp av disse enkle tipsene kan få en enda bedre kaffeopplevelse!

Comentários


bottom of page