top of page

Hvorfor skal jeg lage espresso hjemme?

Oppdatert: 28. mai

I løpet av årene som har gått har vi fått mange ulike spørsmål om det å lage espresso hjemme, og vi har lagt merke til at det er noen få spørsmål som alltid går igjen når det kommer til dette. Om du allerede har en maskin, kanskje kjenner noen som vil ha eller ønsker deg en selv, tenkte vi at det ville være en god ide å publisere disse spørsmålene sammen med våre svar. Vi håper dette kan være til nytte for deg!

Hvorfor skal jeg lage espresso hjemme?

Det er en forståelse som kommer av det å lage noe med hendene som du ikke helt klarer å oppnå ved å bare konsumere et produkt. Å lage espresso er så praktisk som det kan bli, og det blir bare morsommere jo mer du lærer om det. Det er praktisk talt umulig å lære alt om espresso, eller å mestre manipulasjonen av ekstraksjon. På toppen av dette, så er all kaffe forskjellig, og dette plasserer espresso i kategorien "livslang søken etter" noe som har uendelige glede når du begynner å jage det perfekte brygget.


Trinnene for å lage espresso er enkle når du har en god maskin og en god kvern, men å mestre dette vil ta tid og øvelse. Hvis dette høres appellerende ut, burde du vurdere å lage espresso hjemme.

Er det vanskelig å lære hvordan jeg lager espresso hjemme?

Når du har forstått den grunnleggende teorien og gått gjennom de ulike trinnene i hvordan brygge espresso, er det ikke noe vanskeligere enn å lære en ny matlagingsteknikk. Den delen som kan være litt vanskelig er å lære seg hvordan man bruker de forskjellige variablene til å manipulere smaken og munnfølelsen til espressoen. Det krever øvelse og man må smake en god del espresso for å komme dit. Det er en tøff jobb, men noen må gjøre det.

Hva slags drikke eller andre oppskrifter kan jeg lage med en La Marzocco Linea Mini eller GS/3?

Å ha en egen espressomaskin hjemme gir deg frihet til å lage alle dine favoritt kaffedrikker; espresso, macchiato, cappuccino, latte, mokka, americano osv. Det åpner også opp for å lage flere mulige blandede drinker, cocktailer, kald kaffe og desserter der espressoen tilsettes som et flott smakskomponent. Espresso er fantastisk på egen hånd, og med en profesjonell espressomaskin er det lett å diske opp alle slags klassiske og eksperimentelle drinker for deg selv og for å servere venner og familie.

Hva følger med når jeg kjøper en espressomaskin til hjemmet?


La Marzocco Linea Mini leveres med følgende tilbehør:

Tamper i rustfritt stål, melkekanne, to bajonetter; enkelt og dobbelt utløp, filterkopper (7gr, 14gr, 17gr, 21gr og blindfilter), rengjøringspulver, Quick Start guide og vanntest-kit.


La Marzocco GS/3 kommer med følgende tilbehør:

To bajonetter: enkelt og dobbelt utløp, filterkopper (7gr, 14gr, 17gr, 21gr og blindfilter), rengjøringspulver, manual, vanntest-kit, vanntilkoblings-kit.


Hvilken kaffe anbefales å bruke på maskinen hjemme?

Bruk ferske, hele bønner fra ditt favoritt kaffebrenneri. Det kan være en fordel å bruke kaffe som du tidligere har drukket eller brygget før, slik at du har en viss forståelse for hvordan den skal smake. Dette vil gi deg et forsprang når du skal definere variablene dine, og hvordan de påvirker espressoens smak og følelse. Normalt vil det være lettere å starte med en kaffe som er brent for espresso. De har en tendens til å være mer tilgivende enn kaffe som er brent til filterkaffe. Jo mer du lærer om espresso og brygging, jo lettere er det å eksprimentere og utforske all slags kaffe.


Hva slags plass, strøm og vann trenger jeg?

Linea Mini er 38cm høy, 36cm bred og 46cm dyp og veier 30kg. GS/3 er 36cm høy, 40cm bred og 53cm dyp og veier 33kg. Når det kommer til kvern er Lux-D 48cm høy, 18cm bred og 25cm dyp.


Ideelt sett er den perfekte plassen for å lage kaffe omtrent 76cm bred og 54cm dyp.


Strøm: Espressomaskin og espressokvern kobles til 230V og 12A. Du kan koble disse på samme stikkontakt uten problemer.

Vann: Linea Mini og GS/3 kan brukes med manuell vannpåfylling eller vanntilkoblet. Vi anbefaler alltid å bruke vannfilter til espressomaskinen. Skal du koble maskinen til vann, må du ta kontakt med rørlegger for å få dette utført i henhold til norske lover. Maskinen må også kobles til et avløp om du skal å ha den vanntilkoblet.


Hva slags vedlikehold trenger jeg å gjøre på maskinen min?

En sunn maskin starter med friskt vann. Så lenge du bruker rent vann i maskinen din bør du ikke trenge å utføre noe større vedlikehold. Du vil trenge å rense maskinen din minst en gang i uken for å forhindre at oljen i kaffen og kaffegrut bygger seg opp i gruppehodet. Dette kan føre til en uren kaffesmak og blokkert vanntilførsel. Rensesyklusen er enkel å aktivere, og hvis du rengjør maskinen din regelmessig vil du kunne nyte perfekt og ren espresso i årene som kommer.


Hvis du har noen spørsmål om disse maskinene, ta gjerne kontakt rRebel Coffee Works for en uforpliktende prat. Eller om du vil lære mer om hvordan brygge espresso eller andre bryggemetoder, sjekk ut rRebel Academey sin kurskalender.

 

Innlegget er opprinnelig skrevet av La Marzocco Home USA

コメント


bottom of page