top of page

Ikke kast kaffegruten!

Alle som brygger kaffe hjemme sitter igjen med kaffegrut, men visste du at du kan gjøre utrolig mye med den? Her kommer noen tips til hvordan du kan gjenbruke den.

Kaffeskrubb

En god skrubb sier man aldri nei til – og for å lage en kaffeskrubb har du sannsynligvis alle ingrediensene du trenger allerede. Det eneste du trenger er sukker, havsalt og olje. Rør sammen og oppbevar tørt i et glass. Koffeinet er i tillegg med på å stramme opp huden, og den grovkornede konsistensen er med på å fjerne døde hudceller og får i gang blodsirkulasjonen.

Bruk den som gjødsel

Visste du at det er mye nitrogen i kaffegruten? Dette gjør den ypperlig til å bruke som gjødsel til plantene dine. Tørk kaffegruten godt og bland den inn i jorda. I tillegg kan du blande den inn i vannet du bruker til å vanne plantene dine med, og da anbefales én del kaffegrut og ni deler vann.

Luktfjerner i kjøleskapet

Alle har vell opplevd uvelkomne lukter i kjøleskapet. En skål med kaffegrut er med på å fjerne dette.

Middel mot uvelkomne gjester i hagen

Om du har hage er brunsegler et velkjent problem. Om dette skal fungere trenger du relativt fersk kaffegrut, da det er lukten av kaffegruten sneglene ikke liker. Spre det utover utsatte områder én gang i uken, og litt oftere om det regner mye.

Dyrk østerssopp

Om du kjøper soppsporer kan du dyrke frem østerssopp hjemme. Østerssopp er en av de beste soppene du kan bruke i matlagning, og den er i tillegg supersunn! Det er viktig at dyrkningen skjer mellom 24-48 timer etter at kaffen er traktet for at det ikke skal oppstå muggsopp. Å dyrke frem østerssopp tar mellom fem og syv uker.

Reparere treverk

Om du har noen slitte bordben eller annet treverk som er slitt kan du faktisk bruke kaffegrut til å friske det opp igjen. Måten du gjør det på er at du blandet kaffegruten med vann så du får en tykk masse. Gni dette på treverket og la det være på i omtrent ti minutter før du tørker det av. Dette skal da fjerne riper og friske opp fargen på treverket.

Nå har du hele seks grunner til å ikke kaste kaffegruten din rett i søpla!

Comments


bottom of page