top of page

Kaffebrennere fra Stronghold – en inspirasjonsreise til Brüssel

Oppdatert: for 6 døgn siden

Nylig var vi ute på reise. rRebel Norge, Sverige og Danmark tok med seg noen venner og forlot minusgradene til fordel for mildere breddegrader, nemlig Belgia og Brüssel. Målet med reisen var å treffe to kaffebrennerier som bruker kaffebrennere fra Stronghold.

rRebels reisefølge med kaffebrennere sitter i vinduet til en kafé

Kaffebrennerne er elektriske og finnes i flere størrelser og ulike sorter. Den største maskinen rommer opp til 8 kg, og alle Strongholds kaffebrennere har et kraftig filter som tillvalg som gjør at du kan plassere kaffebrenneren din nesten hvor som helst da den ikke krever en pipe for å lede bort røyk fra brenningen. En innovativ teknologi som lager muligheter som ikke fantes på markedet tidligere.


Brüssel bydde på noen få plussgrader og regn og vi begynte første dag hos brenneriet MOK.MOKs visjon tufter på integritet og kvalitet. For MOK er det viktig å jobbe med de samme produsentene år etter år for å skape langvarige relasjoner. Siden januar brenner de på en større tradisjonell gasbrenner, men etter å ha testet S7 PRO, den som vi også fikk en demo på, er MOK overbeviste om at elektriske kaffebrennere er fremtiden. Derfor kommer en Stronghold S9X til å installeres allerede i slutten av desember. Det innebærer at de kommer til å brenne mindre batcher, men MOK selv sier at det gir dem full kontroll over brenningen, hele veien, som gjør at de kan få en nøyaktig smaksprofil.MOK har også to egne kaffebarer der de brygger og serverer all kaffe som de selv brenner. To kaffebarer med to helt ulike stiler, en mer rustikk og koselig i Leuven. Og den andre vi besøkte, som ligger i det hippe kvartalet Dansaert, er en kaffebar som nylig har fått en makeover og har en mer moderne stil.
Vi fortsatte vår reise med besøk til brenneriet Replica. Brenneriet kom til live fra en idé om å skape en plass, en lekeplass, der de selv setter grensene og der de bare lager det de selv tror på. Personene bak Replica syntes at det manglet konsekvens og service i kaffebransjen, noe de selv ville endre på. Derav navnet, Replica. Og med deres Stronghold S9X er det fullt mulig å replikere deres favorittprofiler.Hos Replica fick vi se kaffebrennering i produksjon som var veldig lærerikt og inspirerende. Vi cuppet kaffe og fikk prøvebrenne, gikk gjennom ulike brenneprofiler og fikk til og med en teknisk gjennomgang av brenningen.


Takk Replica og MOK for at vi fikk besøke dere. Det var en veldig inspirerende og lærerik reise.


Kaffebrennere fra Stronghold tror vi kommer til å lage nye muligheter i kaffebransjen. Muligheter som vi aldri har sett tidligere. Og vi er skikkelig gira på å lære oss mer og begynne å jobbe sammen med Stronghold. More to come...


Og om du er nysgjerrig på en kaffebrenner fra Stronghold allerede, er det bare å ta kontakt så hjelper vi deg videre.Vi sees,

-rRebel

Comments


bottom of page