top of page

La oss ta noen ord om lidenskap.

Oppdatert: 24. mai

Entusiasme, følelse, fasinasjon og iver. Dette er eksempler på ord som beskriver lidenskap, og for oss er lidenskap viktig. Det er klart vi har stor lidenskap for kaffe, men vi er også omgitt av lidenskap for mat, vin, ski og musikk.

Vi mener lidenskap skal dyrkes og utvikles, og vi skal la oss bli fasinert av andres iver, og på den måten lære mer selv. La oss gi rom for lidenskap og la oss dele lidenskapene vi har.


I dag fikk vi anledning til å være sammen med en som deler vår lidenskap for kaffe og musikk, men for å være helt ærlig, her er lidenskapen for musikk på et helt ekstremt nivå.


Magnus bor i Porsgrunn og dyrker sin entusiasme for gode espressoshot og gjengivelse av musikk (les = stereo) På kjøkkenet står en strøken La Marzocco GS/3 MP og ved siden av den en Mahlkönig E80 Grind-By-Weight. Dette er Magnus sine valg av «tools for the trade». Stabilitet og presisjon og viktig for et godt espressoshot, og kombinasjonen han bruker gir akkurat den presisjonen han vil ha. Og ja; kaffen smaker nydelig.

Når lyden skal gjengis på beste måte må vi opp i størrelse, på alle mulige måter. Musikken er fanget på et bånd og avspilt på en spiller fra 70-tallet (!), eller som et digitalt signal fra Tidal, vandrer gjennom kabel, via en forsterker som er like tung som en GS/3 før magien skjer og det digitale signalet forvandles til den reneste vokalen vi har hørt, som strømmer ut av høyttalere større enn eskene til flere 4 grupps La Marzoccoer. Her blir lyd til magi. Her stopper vi opp og lurer på hva som egentlig skjer. Hvordan det usynlige digitale signalet kan treffe oss så voldsomt at vi kjenner det i ryggmargen, og helt inn i sjelen. Magien treffer alle sansene og vi må lukke øynene for å begrense inntrykket. Ikke bare hører vi musikken, men vi føler den, vi kan nesten ta på den. Det er gåsehud, hår som reiser seg, øynene som lukker seg, vi holder pusten og på et punkt tror jeg det rant en tåre på kinnet. Det var fantastisk, det var voldsomt, det var lærerikt, det var....LIDENSKAP!


Takk for kaffen Magnus, og for at vi fikk komme inn i en verden av lyd vi aldri har opplevd før. Håper vi kan komme tilbake...

Comentários


bottom of page