top of page

Takk for kaffen, Milano!

Oppdatert: for 4 døgn siden

World of Coffee gikk av stabelen igjen i helgen, etter en litt for lang pandemi, og det var med stor entusiasme og overtenning at Espressospesialisten endelig kunne krysse landegrenser for å møte likesinnede på årets kaffemesse!

Tidlig fredag morgen var fem trøtte, men veldig klare, kaffenerder på plass på Oslo Lufthavn, spente på hva Milano hadde i vente og ikke minst på hva som ville møte oss på World of Coffee. Det er ikke til å skyve under teppet at vi i de siste årene har kjent på et savn etter å kunne møte produsenter, leverandører og kaffevenner igjen, så vi har de siste ukene fått føle på en hel haug med sommerfugler, glede og ekstase over at vi nå skal få oppfylle en etterlengtet drøm.

Halvar er ganske gira på å se Officine Fratelli Bambi

Vel fremme på messeområdet turet vi målrettet og bevisst mot Accademia del Caffe Espresso og La Marzocco sin stand, da ryktene om at vi endelig kunne få oppleve Officine Fratelli Bambi på nært hold hadde nådd vår radar. Officine Fratelli Bambi er et verksted som er blitt etablert i de gamle fabrikklokalene til La Marzocco, hvor spesialdesignede maskiner blir produsert i et begrenset tidsrom. På WOC hadde de tatt med seg Comet - en maskin basert på Linea PB, og en spesialdesignet GS3.

Etter at vi hadde beundret noen av det vi mener er verdens flotteste espressomaskiner tok vi turen bort til Marco Beverage System for en liten meet and greet med dem. Her fikk vi hilse på flere nye produkter, blant annet MT4, MT8 og Pour'd. MT-serien er en ny serie med varmtvannsløsninger over disk, med et nytt og mer stilrent design. Pour'd er et nytt system som lar deg servere ulike type drikker gjennom de ulike fontene som Marco tilbyr, sammenkoblet med en modul under disk.

Etter å ha slukt både bubble tea, cold brew, cloudy lemonade og andre leskende drikker hos Marco gikk vi målbevisste mot den italienske kvernprodusenten Mazzer, hvor vi hadde hørt om flere deilige nyheter! På et tidspunkt kjentes det ut som vi hadde dødd og endt opp i kvern-himmelen, men vel nede på jorda igjen kunne vi ta inn over oss den nye T-tamper, som er en automatisk tampermaskin, den splitter nye Super Jolly V Up - Mazzer sin nyeste kvern med touch skjerm og digitalt display, den oppgraderte Mazzer Mini og ikke minst, Omega. Omega er den første håndholdte kvernen fra Mazzer som er dedikert til hjemmebaristaen og den lidenskapelige kaffedrikkeren ute i naturen.

På messen fikk vi også hilse på Poursteady, som lagde noe helt nydelig kaffe til oss på vår store favoritt av presisjonsbryggere, vi var innom å hilste på Mahlkönig og Puqpress, og vi fikk en lærerik og informativ introduksjon om vann av BWT. Vi hadde også en avtale med Cropster, som leverer programvare til kaffebrennere, hvor de kunne introdusere oss til sitt nyeste produkt; Cropster Cafe. Cropster Café er noe vi har skikkelig troen på, og som du garantert vil få høre mer om på et senere tidspunkt!

Vi avsluttet våre to dager på messen slik den startet; hos Accademia del Caffè Espresso og La Marzocco. Vi var, ganske åpenbart, mest begeistret for å se Comet og GS3 fra Officine Fratelli Bambi, men både KB90, GB5 X, Linea Mini Legacy Edition og Linea Classic S ga oss kraftig bakoversveis. Heldigvis så har sveisen hentet seg inn igjen, koffein-nivået i kroppen er stabilisert og vi er tilbake i vanlig drift på kontoret i Oslo. Det eneste som har endret seg for oss alle, er at vi gleder oss til høsten mer enn noensinne. Og vår lidenskap for kaffe og for bransjen har doblet seg, om ikke mer.

Takk for kaffen, takk for fine samtaler og takk for masse god inspirasjon, WOC! Vi sees igjen neste år.

Comments


bottom of page