top of page

Rengjøring, vedlikehold og lagring av espressomaskiner under COVID-19


I følge Folkehelseinstituttet er det funnet at det nye coronavirus kan overleve på overflater i opptil flere dager. Det betyr at hyppig rengjøring av alle overflater i kafeen er viktigere enn noen gang for å holde dine ansatte og kunder trygge - det inkluderer espressomaskinen og kvernen.

Fortsett å lese for å lære spesifikke prosedyrer for rengjøring og desinfisering av utstyret ditt mens du er åpen, og hvordan du skal lagre maskinen riktig hvis du må stenge midlertidig.


Rengjøring av espressomaskin og desinfisering Vi ønsker å fokusere på rengjøring og desinfisering av maskinen din for å forhindre spredning av COVID-19. Normal rengjøring av maskinen din daglig og ukentlig bør fortsette som vanlig. Selv om deler av denne daglige rengjøringen inkluderer desinfisering av matservering, er noen bakterier og virus mer motstandsdyktige mot vanlige desinfiseringsløsninger. Ifølge anbefalingene fra Centers for Disease Control (CDC), er rengjøring av overflater med såpe og vann ikke det samme som å desinfisere dem. Du må rengjøre overflater (fjerne bakterier, skitt og urenheter) før du desinfiserer (bruk av kjemikalier for å drepe bakterier).

 

NB: Blekemiddel kan etse på rustfritt stål. Vi anbefaler ikke bruk av blekemiddel på espressomaskiner. Kontroller alltid at det desinfiserende produktet ikke er gått ut på dato.

 

Registrerte desinfeksjonsmidler er helt trygt å bruke på rustfritt stål. Alkoholløsninger med minst 70% alkohol og godkjente desinfeksjonsmidler i husholdningen bør være effektive. Glassrens kan brukes for at maskinen skal se ren ut, men det er ikke et desinfeksjonsmiddel. Bruk sertifiserte midler til desinfeksjon.


Bland aldri blekemiddel med ammoniakk eller annen rengjøringsmiddel. Blanding vil skape en dødelig gass. Forbrede espressomaskinen for midlertidig stenging Dessverre er det slik at mange kafeer har måtte stenge i en periode for å forhindre spredning av Covid-19, og flere vil kanskje oppleve å måtte stenge de kommende ukene. Med det i bakhodet ønsker vi å gi deg følgende råd du må ta i betraktning når du forbereder kafeen din til midlertidig stenging.


- Fullfør regelmessig rengjøring og backflush før stenging - Utfør forebyggende vedlikehold - det er best å gjøre dette før man stenger ned, slik at du kan komme i gang igjen så raskt som mulig. - Slå av utstyret - Trekk ut strømledningen til espressomaskin og kvern - Skru av vanntilførsel til utstyret - Tøm tanken for vann for å forhindre bakterier (krever tekniker) - Oppbevar maskinen på et varmt sted om mulig - Bestill nye vannfiltre og bytt før gjenåpning - Lag en plan for å starte utstyret på nytt før kafeen gjenåpnes Følg oppstartsprosedyrene i maskinhåndboken når du er klar til å åpne igjen. Og ikke bekymre deg, vi er her for deg. Ikke nøl med å kontakte oss. Vår telefon vil være bemannet for å svare på dine spørsmål.


Barista Service AS

+47.46.96.86.96

Kommentare


bottom of page