top of page
rRebel Norge

Slik setter du opp din nye Linea Micra.

Oppdatert: 6. aug.

Det er fint å ha noen instrukser å følge når man skal sette opp en ny espressomaskin. Det er en del viktig informasjon å vite når man eier høykvalitets utstyr som en La Marzocco maskin. Som alt annet verdifullt trenger maskinen kjærlighet og oppmerksomhet for å opprettholde sin fantastiske ytelse. Vi kommer til å gå over noe informasjon om maskineriet, detaljer rundt oppstart og så ta en rask gjennomgang av å brygge espresso.

La Marzocco Linea Micra i Norge Espressospesialisten

Bestilling og mottak av din maskin

Alle maskinene til La Marzocco er laget for hånd. Har vi maskinen du bestiller på lager sender vi den så snart vi kan. Om vi ikke har maskinen du bestiller på lager kan leveringstiden variere litt da maskinen skal gjennom en rekke kvalitetssikringer før den blir sendt. Alle maskinene blir levert i esker stroppet til sin egne lille pall.


Hva får du i boksen?

  • 0,3,5L melkepitcher

  • 58mm tamper

  • Konvertibelt portafilter (naken)

  • Single spout adapter

  • Double spout adapter

  • 14 gram filterkopp

  • 17 gram filterkopp

  • Blindfilter til rens

  • Rensemiddel for espressomaskin

  • Strømkabel

Velkommen hjem Linea Micra

Du trenger noe skarpt for å skjære av båndene som fester boksen og pallen sammen. Når du har tatt ut maskinen er det et par enkle steg for å få din Linea Micra i gang.


Steg 1: Koble til strømkabelen.


Steg 2: Fyll maskinen med vann. Husk å bruke vann som møter La Marzoccos spesifikasjoner. Sjekk ut La Marzocco Home sitt blogginnlegg om vann og espressomaskiner i hjemmet for flere detaljer.


Steg 3: Skru på maskinen.


Steg 4: Når du har skrudd på maskinen kommer de røde og blå lysene på bryggepanelet til å blinke. Vend bryggespaken til venstre for å starte bryggeren. Vann kommer til å flyte fritt gjennom gruppehodet og skrur seg selv av når den er ferdig. Dette burde ta cirka 10 sekunder.


Vend spaken tilbake i nullstilling og vent i 5 minutter for å la maskinen varme seg opp. Når både det røde og det blå lyset lyser fast kan du brygge deilig espresso.



Da er det tid for din første espresso

Å skyte espresso kan være litt skremmende. Spesielt når det er din første gang. Naturligvis er dette et ganske stort øyeblikk og en slags milepæl i din espressoreise. Ta deg et øyeblikk og la det synke inn. Verdsett det. Og så? La kaffen flyte. Det kan bli grisete. Malingsgraden kan være feil og espressoen kan renne for raskt. Eller kanskje den renner for sakte? Uansett, så er det helt greit. Smak på den likevel. Juster deretter kvernen og prøv på nytt. Men viktigst av alt, ikke putt for mye press på deg selv, det er din første espresso. Når det er sagt, her er noen enkle steg å følge:


Steg 1: Se på filterkoppen i portafilteret. Bruk en 14 grams filterkopp for italiensk espresso, 17 grams eller 21 grams filterkopp for moderne espresso. Bruk tilsvarende mengde kaffe til filterkoppen du bruker, gjerne veid opp på en vekt. Dvs. 14 gram kvernet espresso i en 14 grams filterkopp. Om du ikke har en vekt, så kan du fylle opp til linjen i filterkoppen.


Steg 2: Tamp den kvernede kaffen så jevnt som mulig. Tamp til det stopper. Du trenger ikke overdrive. Deretter, sett portafilteret i gruppehodet.


Steg 3: Vend spaken til bryggestillingen (venstre) for å begynne å brygge espresso. Følg med hvordan espressoen renner og prøv å husk hvordan det så ut. La den renne i 25-35 sekunder. Vend spaken tilbake til nullstilling. Resultatet burde være omtrent dobbelt så mye i gram som det du puttet i filterkoppen. Med andre ord, om du putter 17 gram kvernet kaffe i filterkoppen, burde det være 34 gram brygget espresso i koppen din når du er ferdig.


Om espressoen ser ut til å renne for raskt eller for sakte, må du gjøre noen justeringer på malingsgraden. Det er malingsgraden som avgjør hvor raskt vannet renner gjennom kaffen. Renner det for raskt? Juster malingsgraden finere til espressoen renner ut saktere. Renner det for sakte, juster malingsgraden grovere.


Og det var det! Den første av mange. Det tar mer enn et par dager å lære seg espresso. Vår reise fortsetter steg for steg mot å forstå hvordan å bruke maskineriet til sitt fulle.


Det neste steget er å lære seg å steame perfekt melk - glatt og skinnende. Men det tar vi neste gang. Når du er klar, kan du lese dette innlegget på vår Instagram.



Ta gjerne kontakt dersom du har flere spørsmål eller det er noe mer du lurer på.



Vi snakkes!

- rRebel

Comments


bottom of page