top of page

Bli kjent med La Marzocco Leva

Oppdatert: 8. mai

Takket være trykket generert av fjær og stempelsystemet som ble funnet opp i 1947 ble den moderne espressoen født; 25 til 30 cl espresso med en tykk crema på toppen. Sammen med håndtaksteknologien kom også alle de ulike espressobegrepene vi kjenner til; blant annet espresso, crema, ristretto, lungo, forinfusjon og trykkkurve.

Den nye spakmaskinen hadde imidlertidig en ganske kort levetid i markedet. Selv om de brygget utmerket kaffe, hadde spakmaskinene flere begrensninger og problemer. Problemene omhandlet for det meste ergonomi (fysisk anstrengelse og sikkerhet), men også det funksjonelle ved at det blant annet var store temperatursvingninger under espressobryggingen.På grunn av dette ble den volumetriske pumpen som kom i 1961, som leverer vann på en fast 9 Bar, den nye standarden til La Marzocco.


Frem til 2009 har alle tradisjonelle kaffemaskiner alltid vært utstyrt med en pumpe som leverer et fast trykk på 9 Bar. La Marzocco har derimot prøvd å utfordre denne standarden ved å utvikle Strada EP, en maskin som genererer variabelt og justerbart trykk uavhengig av hver bryggegruppe. De fleste av baristaer som brukte Strada EP rundt om i verden gjenskaper den samme trykkkurven som husket fra de gamle spakmaskinene. I noen markeder, for eksempel i Italia, hvor det fremdeles er et stort marked for spakmaskiner, har baristaer bevisst opprettet en slik profil. I andre markeder har baristaene imidlertid nådd det samme resultatet bare ved å eksperimentere og spille sammen med Strada EP.


Dette fikk La Marzocco til å tenke på å introdusere spakmaskinen på nytt. Det hele startet i 2013 hvor La Marzocco under «Out of the Box» i Milano presenterte en modell av en ny spakmaskin. Den gangen var det vekt og teknologien rundt doble tanker som stod i fokus, men modellen var utstyrt med en tradisjonell spakgruppe som var veldig lik slik den så ut på 1940- og 1950-tallet. Denne modellen hadde da også de samme ergonomiske begrensningene som de maskinene som var på 1940- og 50-tallet, noe som selvfølgelig La Marzocco ikke ønsket. To år senere, i 2015, igjen under «Out of the Box» i Milano, presenterte La Marzocco en ny modell av denne nye spakmaskinen: karosseridesignet forble det samme med doble tanker og eksponert gruppe, men med en ny prosjektering av spakgruppen. Men også denne modellen var ikke optimal ergonomisk, da det blant annet var mange baristaer som ikke nådde opp til spakene. Til slutt, i 2017, i anledning «Host», introduserte La Marzocco endelig Leva: en maskin som kombinerte alle design- og ingeniørløsningene i de to første eksemplene, men som samtidig overkom de ergonomiske problemene.


Om La Marzocco Leva


Kundefordelene

Design; Leva tenker på nytt på formen til en spakdrevet espressomaskin. Ikke lenger må sikkerheten bli kompromittert for at folk skal kunne bruke spakteknologien. Det innovative designet reduserer kraften som kreves for å betjene maskinen med nesten 50% sammenlignet med en tradisjonell spakmaskin. Den introduserer også et sikkerhetskoblingssystem. Leva 1-gruppen er også utstyrt med et innvendig vannreservoar som gjør rørleggerarbeid valgfritt. Prestasjon; Leva introduserer La Marzoccos neste generasjons elektronikkplattform. Ikke lenger er spakmaskinen relatert til lavere temperaturstabilitet og mangel på moderne elektroniske funksjoner. Leva lar brukeren analysere og kontrollere flere detaljer om ekstraksjonen enn noen gang før, i tillegg til at den fremdeles gir tilfredsheten man bare får gjennom et virkelig mekanisk system. Pålitelighet; Leva definerer påliteligheten til en spakmaskin på nytt. Med over 2500 timers testing setter Leva en ny standard for påliteligheten til et mekanisk system. Med integrert elektronikk øker fordelene med moderne alarmer, og gir baristaene sanntidsfeedback over maskinens parametere. Nøkkelfunksjoner

Innovativt design; Et øyefangende design og lav profil inviterer til kundeengasjement i kaffebaren. I tillegg har man i spakene innsyn inn i mekanikken som ligger bak denne maskinen.


Sikkerhetsclutch; Leva er utstyrt med en sikkerhetsclutch for å forhindre spaken å uforventet trekke seg tilbake.


Redusert trekkraft; Ved å bruke hydrauliske løsninger reduseres den fysiske trekkraften du må benytte for å dra ned spaken med nesten 50% sammenliknet med en tradisjonell spakdrevet maskin.


Plasseffektiv; Levaen med én gruppe kommer med en innebygd pumpe og vanntank, som er med på å minimere plassen maskinen trenger både over under benkeplaten.


Ny elektronikk; Den nye elektronikken utviklet av La Marzocco gir baristaen tilbakemeldinger om espressobryggingen.


Muligheter for tilpasning av trykk og væskevolum; Med en Leva espressomaskin har du mulighet til å justere pre-infusjons trykket, det maksimale ekstraksjonstrykket og væskevolumet på espressoen.


Temperatur stabilitet; Et avansert PID kontrollsystem for temperaturen forbedrer maskinen temperatur stabilitet betydelig.


Grafisk display; Leva har et digitalt display som viser ekstraksjon, trykk, pre-infusjon tid, ekstraksjonstid og trykkurven gjennom hele bryggingen.


Varige materialer; Alle materialene som er brukt for bygge La Marzocco´s Leva er laget av rustfritt stål, og alle deler er nøye testet for å sikre maskinen et langt liv.


Elektronisk feilsøking; Lava sin innovative elektronikk hjelper både brukere og teknikere til å oppdage potensielle feil på innsiden av maskinen raskere med mulighetene for elektronisk feilsøking.

La Marzocco Leva kommer utstyrt med både én, to og tre grupper – så du helt garantert skal finne den maskinen som passer perfekt for deg og ditt bruk.


Har du noen spørsmål om Leva? Ikke nøl med å ta kontakt med oss! Kontaktinformasjonen vår finner du her.

Comentarios


bottom of page