top of page

Bli med inn til La Marzocco

Oppdatert: 8. mai


Mellom åsene i Toscana, gjennom en svingete og kronglete vei, ligger La Marzocco, i en liten landsby ved navn Scarperia. I en buss fullastet med espressoentusiaster fra hele verden, skal vi nå inn til det helligste som finnes. Vi skal til gudfaren over alle espressomaskiner, vi skal endelig få bli med inn til hvor fabrikken hvor de lager, det vi mener er verdens fineste, espressomaskiner.

Vel inne i fabrikken får vi bli med på "le grande tour". Vi får følge veien fra hvor tankene blir slipt og satt sammen, til der fiks ferdige espressomaskiner pakkes i store pappesker og sendes ut til den store verden. Men veien dit er lang og nøyaktig. Hver espressomaskin følges nøye opp av ansatte på fabrikken. Alt skal testes, sjekkes og testes igjen før de kan si seg fornøyde. Og helt fra første stund blir maskinen fulgt av et stykke papir, som forteller fabrikantene hvem som tilslutt skal få eie denne maskinen. For ja, alt hos La Marzocco lages på bestilling.

Etter en velsmurt rundtur nede i fabrikken går turen videre til kontorene til de ansatte. Der blir vi tatt imot i et stort, frodig og åpent lokale, selvfølgelig dekorert med espressomaskiner, tilbehør og utstillinger. En lekeplass for oss som er over gjennomsnittet interessert i dette.


Videre innover i lokalene ender vi opp her, et rom utstyrt med en espressomaskin i gull, italiensk design og interiør og en avslappende atmosfære. Vi gikk fra det ultra-moderne til det italienske og tradisjonelle. Rommet er innredet med sittegrupper i myke tekstiler, gamle tegninger av La Marzocco sin tidlige espressomaskiner, en vegg dekket av italiensk vin og selvfølgelig masse maskiner. Alt fra gamle piston-maskiner til nåtidens gs3.


Men forlater ikke Scarperia og hovedkvarteret til La Marzocco uten å ha stukket hodet innom Modbar. I underetasjen, ned en trapp i glass blir man møtt av et rom som skiller seg godt ut fra alt det andre vi har sett. Store grønne planter, gigantiske vinduer med masse naturlig lys og en marmorbenk av en annen dimensjon. Og selvfølgelig alle Modbar sine moduler på rekke og rad.

Takk for gjestfriheten og for opplevelsen, La Marzocco! Det var en ære, og vi gleder oss allerede til neste gang vi får komme på besøk.Comments


bottom of page