HOST Milano 2025: En verden av innovasjon og inspirasjon for kaffeelskere
- rRebel Norge

- 22. okt.
- 3 min lesing
En reise fylt med inspirasjon og nyheter
I oktober dro vi i rRebel til Milano for å besøke HOST – verdens største messe innen profesjonell gastronomi, kaffe og restaurant. Fem dager fulle av innovasjon, nettverksbygging og nye trender ventet oss, og sammen med Norge, Danmark og Sverige reiste vi ned til Italia.
HOST Milano er mer enn bare en messe; det er en global møteplass for kaffeelskere, entreprenører og bransjeledere. Med over 2 200 utstillere fra 55 land og mer enn 180 000 besøkende fra 166 land, er det en unik mulighet til å knytte kontakter, lære og bli inspirert. Det er virkelig et sted der fremtiden for bransjen vises frem. Messen arrangeres annethvert år.
Innovasjoner og produktnyheter
Tiden var knapp, men vi hadde laget et tydelig program for å rekke å treffe så mange leverandører og partnere som mulig. For å nevne noen av nyhetene vi fikk se i løpet av helgen:
La Marzocco: De viste frem sin nye profesjonelle kvern, Jay – et supplement til Swan, som i dag er kvernen for kafeer og restauranter. Den nye kvernen hadde funksjoner som blant annet magnetiske flate kniver og mulighet for tilkobling til La Marzocco-Acaia-vekten.
Mahlkönig: Viste frem et sortiment med kverner for hjemmebaristaen, som var veldig interessant å se. Mahlkönig presenterte også sin siste innovasjon Grind by Sync på kvernene. Spesielt interessant var deres nye E64 WS - en hjemmekvern utstyrt med både grind-by-weight og grind-by-sync teknologi og 64mm kniver. Kvernen markerer et spennende skritt i firmaets satsingen på high-end utstyr i hjemmemarkedet.
PUQ: Viste frem et rengjøringsverktøy som var veldig interessant. Enkelt forklart ligner det et portafilter med blindfilter på den ene siden og en børste på den andre. Håndtaket festes i gruppehodet på espressomaskinen, og så rengjøres gruppen omtrent som i en bilvask. Passer til flere espressomaskinmodeller. Lanseres i 2026.
Mazzer: Viste frem kverner med innebygde vekter og hadde virkelig jobbet med å oppdatere teknologien – veldig imponerende.
Disse innovasjonene reflekterer en bransje som stadig er i utvikling, der bærekraft, automatisering og design står i fokus.
Å besøke HOST handler ikke bare om å se på utstyr – det handler om å se hvor bransjen er på vei. Noen av trendene vi tok med oss hjem:
Automatisering og smarte maskiner – Effektivitet og presisjon blir stadig viktigere, og mange maskiner er nå koblet opp for å gi optimal ytelse.
Bærekraft – Fra energieffektive maskiner til miljøvennlige materialer; bærekraft preget nesten alle utstillingene.
Design og opplevelse – Estetikk og brukervennlighet i fokus. Hvordan kaffen serveres, hvordan utstyret ser ut, og hvordan gjesten opplever hele prosessen, er viktigere enn noen gang.
Kreativitet innen kaffe – Latte art, nye bryggemetoder og unike kaffeopplevelser viste at bransjen fortsatt legger stor vekt på håndverket.
Nettverksbygging og nye kontakter
HOST Milano handler like mye om mennesker som om utstyr. Vi møtte bransjekolleger, leverandører og innovatører fra hele verden, og fikk muligheten til å utveksle ideer og erfaringer. Det er alltid inspirerende å høre om ulike markeder, utfordringer og løsninger – noe som styrker vårt arbeid i rRebel.
Samtidig pågikk verdensmesterskapet i barista (World Barista Championship) – en av de mest prestisjefylte konkurransene i kaffeindustrien, hvor Danmarks egne kursleder i rRebel Academy, Christopher Hoff, tok 6. plass!
Selvfølgelig ble lørdagen avsluttet med La Marzoccos legendariske Out of The Box – et arrangement der kunnskap, fest og fellesskap er like viktig.
Oppsummering av HOST Milano 2025
Å besøke HOST Milano 2025 var en opplevelse som ga oss masse ny inspirasjon og kunnskap om hvor bransjen er på vei. En helg full av nyheter og teknologiske forbedringer. Vi i rRebel er nå fulle av ideer og innsikter som vi gleder oss til å sette ut i praksis – for våre kunder, samarbeidspartnere og alle kaffeelskere der ute.
Vi sees,
rRebels

































Kommentarer