top of page

Modbar - en ny type espressomaskin

Oppdatert: 13. apr. 2023

Modbar fungerer som en invitasjon til dialog mellom baristaen og gjesten. Ved hjelp av å skjule maskineriet under disken er det kun espressotårnet og steamarmen som er synlig for gjestene. Dette fører igjen til at baristaen som lager espresso på en Modbar har muligheten til å vise og forklare mye mer til gjestene enn det man tradisjonelt har mulighet til. Man kan altså invitere gjesten inn i baristaens verden og samtidig vise frem håndverket som kreves for å lage en god kopp espresso.

I samarbeid med La Marzocco begynte utviklingen av Modbar i 2016. Allerede i 2017 ble de første eksemplarene solgt, og alle Modbar systemer som selges utenfor Nord- og Sør-Amerika blir produser hos La Marzocco i Scarperia, Italia.

Modbar består av fire ulike komponenter som er spesialtilpasset til akkurat ditt behov. De fire ulike komponentene er følgende;

Dette espressomaskinen er inspirert av La Marzocco sin Linea PB og leverer samme pålitelighet og temperaturstabilitet som en Linea espressomaskin. Én modul støtter opp til to espresso-tårn, uten at det trengs ekstra strømtilkobling. En Modbar AV er enkel å bruke, og man kan dosere enten ved hjelp av volum, vekt eller kontinuitet. Espressotårnet har automatiske program for både back-flush og rens. Om man ønsker kan man få innebygd vekt i spillbrettet.

I samarbeid med baristaer, kaféeiere, brennerier og maskinteknikere er dette espressotårnet, sammen med Modbar AV, spesialdesignet for å forbedre kundeopplevelsen. Modbar EP har både multifuksjonsbrygghendel, oppvarmet gruppehode og shot timer. Det er også 3-sone PID temperaturregulering og to progressive tanker. I utviklingen av dette espressotårnet er det lagt stor vekt på å gjøre programvaren så enkel som mulig for baristaene å bruke, samtidig som de har full tilgang til maskinens temperaturkontroll og trykkprofilering. Programmering og informasjon ser man på en 3,2 tommers fargeskjerm, og det er gjennom denne skjermen man kan styre alle tilkoblede moduler.

Stammodulen til Modbar leverer en tørr steam med godt trykk. Steamarmen har stor bevegelighet, noe som er med på å øke fleksibiliteten til baristaen. I tillegg benyttes det en «cool touch» teknologi, som gjør at steamarmen ikke blir varm. Designet på Modbar Steam gjenspeiler de to espressotårnene, og er dermed svært elegant og med høy holdbarhet, i tilllegg til at det er enkelt å bruke og vedlikeholde.

Dette er et hjelpemiddel for å effektivisere håndbrygg! Man kan selv velge om du vil brygge manuelt eller om du vil at maskinen skal gjøre det automatisk. Modbar Pour over kan huske opp til 25 ulike oppskrifter, og alle er tilgjengelige ved å kun trykke på en knapp. Tilpasningen av vannstrøm kan også gjøres for å tilpasse bryggemetode og preferanser for ekstraksjon av kaffen. Denne modulen leveres med holder som passer til Kalita, Hario og andre bryggesystemer, samt valgfrie sprayhoder og dyser.

Modbar har virkelig satt sitt preg på kaffebildet i Oslo, hvor flere kafeer velger Modbar fremfor en tradisjonell espressomaskin. Ønsker du å se Modbar i aksjon, anbefaler vi deg å ta turen innom en av disse kaffebarene:

  • Youngs Oslo

  • Talormade

  • My Ugly Baby

  • W. B. Samson Vinslottet

  • Kaffebrenneriet Valkyrien

  • The Juicery Frogner

Lurer du på noe om Modbar? Ikke nøl med å ta kontakt med oss om det er noe vi kan hjelpe deg med! Kontaktinformasjonen vår finner du her.


Fotokred: Ryan Cory

Comentários


bottom of page