top of page

rRebel Talk: Stephanie Dawn Holm fra Tim Wendelboe

Oppdatert: for 4 døgn siden

Vi besøkte Steph på en mørk og regnfull morgen. Hun stod bak baren alene, og arbeidsflyten hennes var beundringsverdig. Rundt henne var mange kjente ansikter, samt gjester som besøkte kaffebaren, Tim Wendelboe, for første gang. Steph er en person som du i mange år kunne, og fortsatt kan, møte bak baren hos Tim Wendelboe i Oslo. Enestående, dyktig og varm, og vi klarte å få en prat med henne. Bli bedre kjent med Steph!

Stephanie bak kaffebaren

Hei, Steph! Før vi begynner, kan du fortelle oss litt om deg selv og hva du driver med?


- Hei. Mitt fulle navn er Stephanie Dawn Holm, men de fleste kaller meg Steph. Jeg er en godt voksen jente som tidligere har vært danser og jobbet som danselærer før jeg stupte inn i kaffeverden, og ble der. I de siste 13 årene har jeg vært så heldig å få jobbe på Tim Wendelboe, hvor av de 12 siste årene er som daglig leder på kaffebaren. I mine øyne er dette den beste arbeidsplassen.


Stephanie heller svart kaffe over i en karaff

Hva er det som inspirerer og motiverer deg til å jobbe med kaffe?


- Tim inspirerer meg. Han har integritet. Han er også en stor motivator, men jeg finner mye motivasjon i gode kolleger og gjester som besøker kaffebaren hver dag - nye og faste.- For oss er kundeservicen aller viktigst - kaffe kan alle lære å lage, men service-biten er en kunst. Jeg føler vi har fått til en god balanse mellom profesjonell og personlig service hvor du blir kjent med hver enkelt av kollegaene mine gjennom den servicen de gir. Jeg har stolthet i yrket mitt og det motiverer meg til å lage den beste kaffen og å gi den beste kaffeopplevelsen jeg kan gi til gjestene våre. Jeg har faste gjester som kommer og drikker kaffe hos oss hver dag som kanskje ikke har så mange andre rundt seg. Disse er veldig viktige for meg i hverdagen. De setter jeg veldig pris på og man ser hvor mye det betyr for dem å komme til oss. Jeg kan vel trygt si at espressobaren på hjørnet har blitt et sosialt samlingspunkt for mange, noe vi gleder oss over.Hva er din beste opplevelse med å jobbe med kaffe så langt?


- Jeg vil si at jeg har vært ekstremt heldig som har fått oppleve så mye forskjellig i min karriere på Tim Wendelboe. Det er vanskelig å trekke frem bare én ting, men noe av det aller største var at Tim stolte såpass mye på meg til at han valgte meg til å drive kaffebaren hans på daglig basis. Det at jeg fikk være med Tim til Finca Tamana gården i Colombia, å ha fått jobbe på Noma, og at Rene Redzepi sa at den espressoen jeg lagde til han var “den beste han noen gang har fått”, er noe jeg alltid vil huske.Hva er dine tre fremste kaffetips som du vil dele med våre lesere? 


1. Det første tipset jeg ville kommet med, er å ha et åpent sinn og være nysgjerrig når du besøker en ny kaffebar. Gi teamet bak baren en mulighet til å vise hva de er gode på.


2. Invester i en god kaffekvern og ikke overkompliser hjemmebryggingen. Personlig har jeg en god kvern og kaffetrakter hjemme.


3. Siste: Legg vekk mobilen når du besøker kaffebarer. Nyt kaffestunden! Dette er en utfordring og en oppfordring til alle.Hva er noen av de mest populære kaffebønnene som folk ofte kommer til Tim Wendelboe for å kjøpe?


- Kaffe fra Kenya og Etiopia står høyt hos mange av våre gjester, men jeg ser at flere og flere kommer til oss bak baren for å spørre etter anbefalinger.


- Vi har mange faste kunder som gjennom egen erfaring har opplevd at det er høy standard og kvalitet på kaffen vår. Dette kombinert med de ansattes relasjon til gjestene gjør at de gjerne vil høre på våre anbefalinger og dermed utvide sin smakspreferanse. Det er også ekstra stas for alle når vi får inn kaffe fra Tim sin egen gård.


Tulipanformet kopp på et bord.

Livet kan være travelt. Hva er ditt pusterom i hverdagen? 


- Hytta. Uten tvil. Sett meg i en stol i solveggen og ikke plag meg. Jeg har selvfølgelig egen Mummi-kaffekopp på hytta som er ferie-koppen min. Jeg er så heldig at hytta kun ligger 45 min unna Oslo.


Hva liker du mest å gjøre når du har en fri dag i Oslo? Beskriv din drømmedag i Oslo.


- Her ville jeg ta på meg noe komfortabelt - hel joggedress eller leopard tights, laffe rundt i Oslos gater, brunsj på Pillefyken, stikke innom Tim eller Supreme for en kaffe, møte opp med venninner man savner, stikke til Pontus på Kolonialen hvor man vet man blir tatt godt vare på og avslutte kvelden på The War On Drugs konsert.Og til slutt, hvor mange kaffekopper drikker du per dag, og hva er din favorittkaffe?


- Jeg nyter alltid en litta cappu på morgenen og liker helst at noen andre lager den til meg. Jeg prøver å drikke max 3 kopper hver dag, men når jeg gjør kvalitetskontroll på kaffene i baren blir det alltid mer. 


- Det jeg liker aller best å drikke er filterkaffe og en variant som står mitt hjerte nær er Java fra Caballero gården i Honduras.


Takk for praten, Steph!


To vinduer i en steinvegg. En kvinne i hvert vindu

Hvis du befinner deg i Oslo, ta deg en tur innom Tim Wendelboe på Grünerløkka og hils på Steph!


Vi sees!

- rRebel

Comments


bottom of page