top of page

rRebel Talk: Tony fra Dapper.

Velkommen til “rRebel Talk”- vår bloggserie dedikert til å gi litt oppmerksomhet til folk som inspirerer oss. Her feirer vi rebelske sjeler som motiverer oss til å tenke annerledes.

Dapper Bar i Oslo, Grünerløkka

Hei, Tony! Før vi begynner, kan du fortelle oss litt om deg selv og hva du driver med?

- Mitt navn er Antonio Natali (men mange kjenner meg også som Tony eller KaffeTony), jeg er 29 år gammel og kommer opprinnelig fra Kristiansand. Jeg jobber nå som barsjef og Head barista hos Dapper Bar på Grünerløkka. På Dapper har jeg fått ansvar for alt det kaffefaglige, og har med det initiert et åpent cupping-konsept som kalles Dapper Kaffehub hvor vi en gang i måneden bestiller inn kaffesortiment fra et nytt gjestebrenneri. Tanken er å skape en sosial arena for dem som er interesserte i å utforske litt annerledes leverandører innen spesialkaffe, ofte fra andre land enn Norge. Det er en fin måte å komme i gode samtaler om kaffe på, samtidig som man kan utforske kompleksiteten i kaffe uavhengig om man har faglig kompetanse (Dette er gratis og åpent for alle!).


Barista Tony på Dapper Bar på Grünerløkka.

- Kaffe har vært en stor del av livet mitt helt siden tidlig tenårene, jeg startet tidlig med å drikke mocca (med ekstra sjokolade) da jeg fikk min første jobb som ryddehjelp i en kaffebar i Kristiansand som 15-åring. Senere har jeg opparbeidet meg mer kunnskap om råvaren etter å ha vært ansatt i Kaffebrenneriet i 4 år, og nå snart 4 år i Dapper.


La Marzocco Linea PB på Dapper Bar i Oslo.

Hva er det som inspirerer og motiverer deg til å jobbe med kaffe?

- I stor grad er det menneskene man møter både foran og bak baren, men også variasjonen det tilfører hverdagen min. Det som motiverer meg hver eneste dag er å kunne jobbe med det som interesserer meg aller mest og samtidig møte så mange bra mennesker. Jeg vil si jeg er drevet av lidenskap.


Hva er din beste opplevelse med å jobbe med kaffe så langt?

- Da jeg fikk friheten til å skape mine egne arbeidsoppgaver rundt kaffe hos Dapper og få bruke kreativiteten min til å pushe kvaliteten og standarden vår fremover. Jeg har også fått mange gode venner i bransjen, noe jeg høyst verdsetter og setter stor pris på!Hva er dine tre fremste kaffetips som du vil dele med våre lesere?

1. Ikke vær redd for å ha egne meninger om kaffe. Egne preferanser er aldri feil, og fasit er ofte subjektivt når det kommer til smak.


2. Ha et åpent sinn og la deg selv utforske forskjellige bryggemetoder, brennerier, brenneprofiler osv. (kaffe har et megakomplekst smaksspekter ved små justeringer).


3. Hvis du vil oppgradere til å ha fantastisk kaffe hjemme, anbefaler jeg først og fremt å investere i en nøyaktig kvern (kan være håndkvern eller elektrisk, men det trenger ikke å være den dyreste heller), når du kverner kaffebønnene selv vil du oppleve en stor forskjell på hjemmekaffen.Livet kan være travelt. Hva er ditt pusterom i hverdagen?

- Jeg elsker å trene styrketrening eller gå lange turer med musikk på øret, ikke nødvendigvis ute i naturen, det kan også bare være rundt i Oslo sentrum. Men kombinasjonen av fysisk aktivitet og musikk er helt essensielt for mitt pusterom i hverdagen.


Hva liker du mest å gjøre når du har en fri dag i Oslo? Beskriv din drømmedag i Oslo.

- Jeg vil si å tilbringe kvalitetstid med kjæresten, dra ut å spise og utforske nye matsteder i Oslo. Kanskje også ta en fast sykkelrute fra kaffebar til kaffebar. Jeg liker å dra innom Tim Wendelboe, Neongrut og Kuro for å nevne noen.Noen tips for kommende events i hovedstaden for kaffeentusiaster?

- 14. desember har jeg stelt i stand årets siste runde av Dapper Kaffehub fra kl 17 på Dapper Bar, denne gangen blir det altså en julespesial med 7 forskjellige julekaffer fra 7 av Norges beste brennerier, ifølge meg selv. Vi drar på litt ekstra denne gangen med goodybags, egen signatur-kaffedrikk med juletema og julefest for kaffeelskere og bransjefolk i Oslo utover kvelden (info oppdatering kommer snart på instakontoen @dapper_Kaffehub).


Og til slutt, hvor mange kaffekopper drikker du per dag, og hva er din favorittkaffe?

- Jeg vil si et sted mellom 5-10 kopper i gjennomsnitt, kommer helt an på hvor god kaffen er. En av de kaffene jeg har likt aller mest i år har nok vært en semi-washed Los Pirineos "Bourbon elite” fra Tim Wendelboe, det vil jeg nok si er min favorittkaffe per nå.


Takk for praten, Tony!

Hvis du befinner deg i Oslo, ta deg en tur innom Dapper på Grünerløkka og hils på Tony!


Vi sees!

- rRebel

Comments


bottom of page