top of page

Utstyr til hjemmebaristaen med espressomaskin

Oppdatert: 24. mai

Er du en som allerede har en espressomaskin til hjemmebruk eller vurderer å skaffe deg en, men lurer på hvilket tilleggsutstyr du burde ha? Ikke fortvil, i dette innlegget forteller vi deg om alt utstyret du trenger for å ha et komplett hjemmeoppsett.

Til espressobrygging trenger du følgende utstyr;

- Tamper

- Kaffefordeler

- Knockbox

- Vekt

- Rensemiddel (Espresso starter kit)


En god tamper er essensielt for å kunne brygge espresso, da den brukes til å presse espressoen sammen ned i bajonetten. For et forutsigbart og konsistent resultat på espressoen er det viktig med en god tamper, og samtidig for å unngå overbelastning i håndleddet. Det å fordele espressoen jevnt i bajonetten er også med på å øke kvaliteten og forutsigbarheten på espressoen, og vi anbefaler å bruke en kaffefordeler for å få det optimale resultatet. En slik kaffefordeler fungerer ved at man setter den i bajonetten, over kaffen før man tamper, og vrir rundt slik at espressoen fordeler seg jevnt i bajonetten. En god vekt er også nyttig å ha for å tilpasse espressobryggingen akkurat slik du foretrekker den! For hver eneste espressoshot man brygger skal bryggehåndtaket tømmes for gammel kaffe, og for å løse dette på en enkel måtte er det en fordel å ha en knockbox. Med en knockbox samler du opp all gammel espresso på ett og samme sted, slik at du enkelt kan holde det rent og ryddig på espressostasjonen din. Rens av gruppehodet og bajonett er utrolig viktig for et godt resultat smaksmessig på espressoen. For hjemmebruk har vi en pakke med alt du trenger for å holde espressomaskinen din ren og pen, og i den følger det med både Cafiza, Rinza, Grindz og børste til gruppehodet.


Til steaming av melk trenger du følgende utstyr;

- Pitcher

- Termometer

- KlutOm du er interessert i å steame melk er det noen flere elementer du trenger. Først og fremst behøver du én eller flere pitchere – avhengig av hvor mye melk du skal steame. For å ha mulighetene åpne anbefaler vi ihvertfall to pitchere; én 0,35L og én 0,6L. Om du ikke har så mye erfaring med steaming, eller bare ønsker et helt likt resultat hver eneste gang er det en fordel med melketermometer for å unngå for varmt eller kald melk. Et sett med kluter er også nødvendig for å holde espressomaskinen ren, samt området rundt. Vi anbefaler én klut for bajonetten, én for steamrøret og én til området rundt espressomaskinen!

I nettbutikken vår kan du enkelt bestille alt du trenger til ditt hjemmeoppsett! Om du lurer på noe, ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Comments


bottom of page