top of page

Veien til en ren espressokvern.


Urnex produkter for rengjøring av kaffekverner.

Om espressoen du lager ikke lever opp til forventningene dine er det ikke nødvendigvis espressomaskinen eller tampingen det er noe galt med. En kvern som ikke er gjort ren på en stund kan påvirke espressoen negativt i både smaksbilde, teksturen og utseende.

Rengjøring av espressokvernen burde være en del av din vanlige rengjøringsrutine for å opprettholde best mulig espressokvalitet. For å rengjøre kvernen anbefaler vi Grindz produktene fra Urnex. Det finnes to ulike typer;


Urnex Grindz

- Dette er et naturlig produkt som er basert på hvete, og er formet som små kaffebønner. Grindz fjerner raskt og effektivt gamle kafferester og uønskede aromaer som sitter igjen i kvernverket og veggene inne i kaffekvernen. For å rengjøre kvernen med Grindz kreves ingen demontering, du simpelthen kjører de små «kaffebønnene» gjennom kvernen som det er vanlig kaffe.

- Du kan kjøpe Urnex Grindz her.


Urnex SuperGrindz

- Denne typen Grindz er spesialdesignet for bruk i automatiske kaffekverner. Den løsner og fjerner kaffepartikler og oljer fra kvernen. SuperGrindz er laget av ingredienser som ikke trekker til seg vann og eksanderer, noe som i noen tilfeller kan ødelegge bryggeren din.

- Du kan kjøpe Urnex SuperGrindz her.

Måten du bruker disse to rengjøringsmidlene på er at du først må fjerne alle kaffebønner fra kvernen. Deretter fyller du på med én dose med Grindz, og kverner som normalt. I det Grindzen kjøres gjennom kvernen tar den altså med seg alle rester og oljer som har bygget seg opp inni kvernen. Kjør deretter gjennom noen espressoshots for å få ut restene av Grindzen. Om det er noen rester igjen er det heller ikke farlig, det er helt trygt å spise!

Å dyprengjøre kvernen er noe man også bør gjøre, men ikke nødvendigvis like ofte som man rengjør med Grindz. Mellom knivene i kvernen bygger det seg opp rester du ikke får bort med Grindz, og det du da må gjøre er å åpne opp kvernen. Når du har åpnet opp kvernen kan du enkelt rengjøre knivene med en kost. Om du ikke gjør dette minst en gang i året bygger det seg opp veldig mye rester og oljer på kaffebladene, og du ender opp med en mindre kutteflate på knivene. Kverningskammeret som kaffen går gjennom kan det også være lurt å rengjøre når du først har demontert kvernen. Rengjør også dette med en børste eller en tørr klut – og husk å ikke bruke vann!


Husk at det også er viktig å rengjøre lokket og andre avtakbare deler Hvis lokket eller andre deler av kaffekvernen er avtakbare, bør du rengjøre dem separat. Bruk varmt såpevann og en myk klut til å tørke av delene. Pass på at de er helt tørre før du setter dem tilbake på kaffekvernen.

Nå burde du ha en helt ren kvern, og det er bare å montere den sammen igjen. Lykke til med rengjøringen! Ta gjerne kontakt dersom du har flere spørsmål eller det er noe mer du lurer på.


Vi snakkes!

-rRebel

Commentaires


bottom of page