top of page

Bli kjent med neste generasjon La Marzocco Strada – Strada X

I to år jobbet La Marzocco sammen med 30 av verdens beste kaffe-proffer for å designe en helt ny espressomaskin. Designteamet ble kjent som ”the Street team”, og som en hyllest har Strada-modellen fått navnet sitt etter dette teamet fordi på italiensk betyr ”strada” ”gate”.

 

Den andre generasjonen Strada har forbedrede funksjoner og et nytt moderne utseende. Maskinen er også litt lavere enn originalt, noe som byr inn gjestene til engasjement samtidig som at det gir baristaen et mer åpent område å jobbe på.

 

Strada X på barbenk

Nå står vår helt egne Strada X og pryder lokalene våre. I mai var våre teknikere i Italia for å få nytt faglig påfyll for blant annet Strada X. Og nå etter reisen har hele team rRebel fått en gjennomgang for å kunne brygge og utnytte alle Stradas funksjoner på sitt beste.


Espressomaskin dekket i steam

 

Strada X representerer det beste av La Marzoccos tekniske portefølje, men er også fantastisk brukervennlig. Her kommer et sammendrag av de innovative funksjonene Strada X kommer med.


Les mer om

 

 

Nye og innovative funksjoner i Strada X

 

Smart saturation

Strada X tilbyr et uvanlig konsekvent resultat takket være sin Smart Saturation funksjon. I stedet for å fukte espressopucken manuelt eller med en timer, metter Strada X automatisk espressopucken med et lavt trykk som stilles inn av en pumpe som konstant mater ett trykk inn i maskinen.

 

Baristaen behøver ikke lenger gjette når kaffen har nådd metningspunktet, i stedet bruker Strada X data fra de interne flowmetrene for å beregne det nøyaktige øyeblikket trykket bør økes. Ettersom kaffen fuktes ordentlig og likt hver gang med samme mengde vann så kan flyten gjentas likt så lenge malingsgraden er den samme.

 

Uansett hvor unik eller oppfinnsom espressoprofilen din er, sørger Smart Saturation for at hvert espressoskudd er presist det baristaen hadde forestilt seg.

 

Trykkprofilering

I 2009 var Strada EP revolusjonerende for espressoprofiler med variabelt trykk, og nå har Strada X fullendt det.

Display med trykkprofil

Sammen med en uavhengig bryggetank er hvert gruppehode sin egen motordrevne pumpe med variabelt trykk. Akkurat som Strada EP kan Strada X kjøre tre profiler samtidig med ulike trykk uten å påvirke espressokvaliteten.

 

Forskjellen kommer fra Strada Xs Smart Saturation funksjon sammen med en oppdatert programvare. Strada X jobber med en algoritmisk trykkmodellering ved hjelp av data som samles fra tusentalls espressoskudd for å forsikte øke eller redusere trykket. Selv om baristaen skulle kjøre spaken fra 0 til 12 bar trykk i løpet av to sekunder, kartlegger Strada X overgangen på en måte som beskytter espressopuckens integritet.

 

Om baristaen har full kontroll over å tilpasse profiler, garanterer Strada X at selv de mest eventyrlige trykkurvene kan ekstrahere espressoskudd jevnt for så å kunne gjenta dem senere.

 

Massebasert profilering

Strada X kartlegger nye profiler basert på trykk og vekt av drikken. Med uavhengige bryggetanker for hvert gruppehode kan baristaen stille inn trykkprofiler for å få frem kaffesmaker som kan være nesten umulig å få ut på andre espressomaskiner.

 

Gjennom å koble det variable trykket til en ønsket vekt på den ferdige drikken sikrer Strada X at selv om smakene er unike, at ikke resultatene dine er det. Sammen med Smart Saturation betyr massebasert profilering at selv den meste djerve espressoen kan gjentas for hver eneste gjest.

 

Massebasert profilering gjør også at baristaen kan fokusere på malingsgraden når hen skal eksperimentere med bryggetiden, noe som minsker antallet ting man må holde styr på som barista. Med en nøyaktig mengde ferdig drikke som er konstant blir nå ekstraksjonstiden den eneste hoved variabelen for baristaen å tilpasse når hen eksperimenter med kaffekvaliteten.

 

Flere funksjoner

 

Bortsett fra det vi nå har gått igjennom, kommer Strada X med en hel rekke andre funksjoner. Her er en kort oppsummering.Straight-in portafilter

Straight-in portafilter øker arbeidsflyten samtidig som de minsker belastningen på baristaens håndledd. Kombinert med en automatisk dampspyling som rense gruppehodet etter hvert brygg, forbedrer Straight-in portafilter hele prosessen av espressobrygging.

 

Uavhengige bryggetanker

Uavhengige bryggetanker for hvert individuelt gruppehode og uavhengig fra steamtanken lar deg tilpasse bryggetemperaturer og damptrykk separat og uten å påvirke hverandre.

 

Proposjonalventil

Kontroller steamtrykket nøyaktig med en elektronisk styrt ventil.

 

Uavhengige pumper

En ekstern pumpe gir stabilt trykk for Smart Saturation sammen med gruppehodespesifikke pumper samtidig kan skape unike trykkprofiler.

 

PID temperaturkontroll

Still inn uavhengige temperaturer for hvert gruppehode og steamtank ned til 0,1 grader Celsius.

 

PID trykkontroll

Lag unike trykkurver med et PID-system som trimmer profiler og oppdateres 40 ganger hvert sekund.

 

Mettede gruppehoder

Sikrer uslåelig termisk stabilitet, espresso etter espresso.

 

Her kan du lese mer om Strada X eller sammenligne med Strada S. Du er også alltid velkommen innom vårt showroom for å lære mer og teste espressomaskinen.

 

Vi snakkes,

rRebels


 

Mange ukjente uttrykk? Sjekk ut Kaffeordboka!

En perfekt følgesvenn for å navigere alle ord og uttrykk vi bruker daglig i kaffebransjen.

Comments


bottom of page