top of page

Vi dro til Milano!

Midt i oktober dro en gruppe rRebeller fra Norge, Sverige og Danmark til Milano for å besøke verdens største HORECA messe: Host Milano 2023.

Værmeldingen viste 25 grader og solskinn, så vi pakket sommertøy og dro til Italia.


Messen holdes annet hvert år i Milano og er en perfekt mulighet til å samles, møte leverandører og bransjekolleger. Men det er også en mulighet til å se de nyeste produktnyhetene og de nyeste teknologienebransjen har å by på.


Vi møtte blandt annet La Marzocco, Mahlkönig og Mazzer. Dagene var pakket med spennende nyheter og hyggelige besøk av venner og kolleger. Kveldene ble fylt med restaurantbesøk og mengder av pasta og god vin.


Mazzer Philos og en oppdatering av LM Strada


Messen gir også et godt innblikk i hvor lang tid det egentlig tar å utvikle et nytt produkt. Med både innovative løsninger og nye funksjoner er det mange ting man må ta høyde for når man utvikler nytt utstyr. Et eksempel er en kvern som ble vist på messen i 2015 som en prototype, men som først stod på dette årets messe som et ferdig produkt, klar til å bli lansert. Det tok altså åtte år å utvikle den nødvendige teknologien. Dette viser det solide arbeidet som ligger bak hvert nye produkt. Verdt å tenke på når man står og jobber med sluttresultatet.


Mahlkönig EK OMNIA og Nebo fra rRebel Sweden 🤍


La Marzoccos nyheter handlet om en oppdatering av Strada, nytt tilbehør og forbedringer til Linea Mini og Pico – deres nye hjemmekvern. De jobbet også med en kommersiell kvern som ikke har blitt lansert enda, men som er i gang. Mazzer viste sin nye kvern, Philos. En hjemmekvern som fungerer til alle slags bryggemetoder, både espresso og filterkaffe. Kvernen har et flott design i et lite og pent format. Og med sitt solide materialvalg er Philos et godt valg for baristaer som ser etter kvalitet i små rom.


La Marzocco PICO

Men kanskje den største og mest spennende nyheten på messen var Mahlkönigs samarbeid med La Marzocco om en kvern som kan kommunisere med esressomaskinen via wifi. Espressomaskinen forteller kvernen hvordan den skal stille malingsgraden ut ifra tid og vekt under brygging. For at kvernen skal snakke med espressomaskinen må du ha en La Marzocco med ABR (integrerte vekter). Om du ikke har det, kan det installeres på espressomaskinen du har. Kvernen kan selvfølgelig testes hos oss, men mer informasjon om dette kommer senere. Mahlkönig presenterte også EK Omnia, en ny flaggskipskvern som bygger på arven fra EK43. Og nå kan Mahlkönig stolt presentere sin EK-familie: EK43, EK43 S og EK Omnia. Vi klarer nesten ikke vente til vi får den inn på showroomet vårt.


Mahlkönig EK OMNIA


Etter fire dager var vi inspirerte, trøtte og glade for å komme oss hjem til Skandinavia. Mange av nyhetene til de forskjellige leverandørene handlet om å automatisere flere av funksjonene både på espressomaskinene og kvernene. Men i stedet for å snakke om nye og mer automatiske funksjoner, handler det i aller høyeste grad om muligheten til å kvalitetssikre kaffe. Både for sluttresultatet i koppen for gjestenes skyld, men også for deg som kafé- og restauranteier å gjøre at resultatet i håndtverketforblirhøyt og stabilt.


Mahlkönig & La Marzocco: The Sync System


Vi gleder oss til å få de nyeste produktene inn på våre showroom, prøvekjøre dem og så vise dem frem til dere.


Vi sees,

-rRebel

Comments


bottom of page